Eclere cu crema de vanilie

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 21 Feb 2011 | 13927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 250 ml apa
  • 115 g margarina
  • 140 g faina
  • 4 oua
  • Un praf de sare
  •  Crema:
  • 2 oua
  • 400 ml lapte
  • 8 linguri zahar
  • 5 linguri amidon
  • 1 linguri faina
  • 135 g margarina
  • Vanilie
  •  100 ml frisca
  •  Glazura:
  • 70 g ciocolata neagra
  • 1 lingura margarina
  • 3 linguri lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu crema de vanilie:

Cojile:

Se pun pe foc apa si margarina si se fierb pana dau in clocot.Cand fierb se adauga faina in bloc(toata deodata) si se amesteca energic pana se formeaza o bila de aluat.Se lasa la racit.Cand este complet rece se adauga ouale pe rand(nu se adauga cel de-al doilea pana nu este inglobat primul)si devine un aluat lipicios.

Se toarna intr-un pos si se deseneaza bastonase in tava.
Se dau la cuptor aprox 30 min(pana se rumenesc deasupra).Primele 15 min focul se lasa mare pentru a creste apoi se da la minim.NU SE DESCHIDE USA!!!Cel mai bine ar fi sa le lasati 10 min dupa ce ati oprit focul in aragaz sa se raceasca pentru a nu se lasa.

 Crema:

Laptele se pune intr-o cratita se se incalzeasca.Ouale se bat cu zaharul pana se transforma intr-o crema consistenta,apoi se adauga amidonul amestecat cu faina si omogenizeaza.Peste amestec se toarna,in fir subtire,laptele caldut.Compozitia rezultata se pune in cratita si se tine la foc mic(amestecand incontinuu) pana se ingroase ca o budinca.Se lasa la racit.

 Margarina,la temperatura camerei,se mixeaza pana devine spumoasa,se adauga vanilia si cate o lingura de budinca racita.

Glazura:

Ciocolata se topeste la bain marie impreuna cu margarina si laptele,pana devine lichida.Se lasa sa se racoreasca.

Asamblare:

Eclerelor li se taie capacelul,se umplu cu crema de vanilie,se spriteaza si un strat de frisca(optional),apoi se pune capacul si se glazureaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de capsuni

pe 04.05 la 20:15

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere